#3 Waarom vrouwen met ADHD het moeilijker krijgen als er kinderen komen

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Waarom vrouwen met ADHD het moeilijker krijgen als er kinderen komen

Waarom krijgen vrouwen met ADHD het moeilijker als er kinderen komen? Deze vraag krijg ik regelmatig. “Toen het nog alleen om mij ging, had ik m’n leven wel redelijk onder controle, nu met kinderen krijg ik dat nauwelijks nog voor elkaar”.

Deze  aflevering van de ADHD bij vrouwen Podcast gaat over waarom het voor vrouwen met ADHD moeilijker wordt als er kinderen komen.

Een beladen onderwerp natuurlijk. Want we proberen allemaal zo goed voor de buitenwereld verborgen te houden dat we het best wel zwaar vinden, met kinderen. Dat we natuurlijk heel erg veel van onze kinderen houden, maar dat het ook veel zwaarder is dan dat we ooit voor mogelijk hielden. Want er wordt een veel groter beroep gedaan op jouw vermogen om structuur aan te brengen. En dat vermogen is er niet altijd.

Elke moeder worstelt wel eens met het moederschap. Elke moeder kan af en toe haar bloedjes van kinderen wel eens achter het behang plakken. Elke moeder staat wel eens te schreeuwen tegen haar kinderen dat ze niet moeten schreeuwen. Elke moeder verliest wel eens haar geduld. Daar zit geen verschil in, dit is voor iedereen herkenbaar.

Bij een ADHD moeder is het misschien allemaal een tandje erger. Waarom is dat? 

Veel vrouwen met ADHD hebben voor zichzelf (met of zonder hulp van hun partner) een structuur gecreëerd. En zolang dat werkt, werkt het en gaat het goed. Maar op het moment dat iets niet helemaal gaat zoals gepland (en met kinderen is die kans groot dat dat gebeurt), dan stort dat systeem als een kaartenhuis in elkaar. 

In deze aflevering van de podcast krijg je antwoord op de waarom vrouwen met ADHD het moeilijker krijgen als ze moeder worden. 

 

Links uit deze aflevering:

 Bullet Journal bij ADHD minicursus. 

Download HIER het transcript van deze aflevering

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste ontwikkelingen over ADHD,
achtergrondverhalen, interviews met
experts en nog veel meer. Als eerste in
je inbox!

Luister nu!