ADHD coach
Jorna Postma

Jorna Postma

ADHD coach, podcaster, nerd

Ideale wereld bij ADHD

Ideale wereld bij ADHD

In deze aflevering van de ADHD bij vrouwen podcast gaat het over je brein op een positieve manier gebruiken, door te fantaseren en te visualiseren. Een ADHD brein is bijzonder goed in het fantaseren van verschrikkelijke gebeurtenissen. Worst case scenario’s hebben we ten over. En omdat we zo goed zijn in beelddenken, zijn ze ook nog eens erg realistisch. Dat is knap lastig. Want dat werkt paniek en angsten in de hand. Dit vermogen tot fantaseren kun je ook de andere kant op gebruiken. Door te gaan fantaseren over hoe jij wilt dat jouw ideale wereld eruit ziet. Hoe jij het beste functioneert, wat jij nodig hebt. En tegelijkertijd kun je dan al meteen dingen doen om daar stappen in te ondernemen, waardoor je het gevoel van controle terug krijgt. Omdat je iets kunt DOEN. Dat helpt om rustiger te worden. Er zijn genoeg onzekere factoren, waar je geen of heel weinig invloed op hebt. Dan is het een erg goed idee om je blik te richten op waar je wél invloed op hebt. Links uit de aflevering:

7 tips om paniek te voorkomen

 8 tips voor structuur bij ADHD in lockdown

Bullet journal bij ADHD Cursus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel deze post

Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Maak van ADHD
JOUW SUPERPOWER

Volg mijn podcast waarin ik jou inspireer en tips geef om van jouw ADHD een gave te maken waar zelfs de NIET-ADHD’er stinkend jaloers op is.

Laat hieronder je naam en e-mail achter en je krijgt van mij een kort berichtje in je inbox wanneer er een nieuwe podcast gereed staat.

”Ik heb een aantal van je podcasts geluisterd en werd op momenten zelfs emotioneel. Zoveel, of misschien wel alles, is herkenbaar. Bedankt voor je openheid en het bespreekbaar maken van ADHD bij vrouwen.” – Amal. 

No worries, ik doe niet aan spammen en ben je er klaar mee dan kun je je makkelijk uitschrijven voor mijn mails.

minicursus
plannen bij adhd

Chaos in je hoofd? Het gevoel dat het allemaal door je handen glipt? Doe dan nu mee aan de gratis minicursus plannen bij ADHD.

Op een simpele manier je leven structureren. ADHD-proof. Het kan écht!

“Wat een uitvinding. Eindelijk sinds jaren weer eens overzicht.  O man je weet niet half hoe lang ik al in de mist loop en mijn leven o zo graag georganiseerd heb.  Kortom heerlijk. Dankbaar Jorna”.                         – Marjan –

No worries, ik doe niet aan spammen en ben je er klaar mee dan kun jij je makkelijk uitschrijven voor mijn mails.