ADHD coach
Jorna Postma

Jorna Postma

ADHD coach, podcaster, nerd

#26 ADHD en voeding: feiten en fabels

Over ADHD en voeding worden veel dingen gezegd. Iedereen lijkt er wel een mening over te hebben. In deze aflevering van de ADHD bij vrouwen podcast zet ik de meest gangbare adviezen op een rij, en geef ik de wetenschap erachter.

Bij de meeste vragen over ADHD en voeding gaat het over welke voeding helpt bij ADHD en welke kan ik het beste vermijden. Dat klinkt als een makkelijke opgave, je eet veel van dit en minder van dat en je ADHD symptomen verdwijnen als sneeuw voor de zon. In de praktijk blijkt het minder zwart/wit. En zijn er evenveel adviezen als mensen met ADHD.

In deze aflevering van de ADHD bij vrouwen Podcast ga ik in op de meeste gegeven adviezen die ik lees, de vragen die ik hoor en ook wat van mijn eigen ervaringen met verschillende dieten. Want ook ik heb in mijn zoektocht naar dé oplossing het een en ander geprobeerd.

Wil je ook meedoen met de gratis Plannen bij ADHD challenge? We beginnen op 29 okt. Je kunt je hier inschrijven: https://www.jorjoy.nl/bullet-journal/

2 reacties

    1. Nooit geweten. Heerlijk ook die overjarige kaas. Onderzoeken naar lactose en ADHD hebben vooralsnog geen verband aangetoond. Uiteraard zijn er ADHD-ers met een lactose intolerantie, net zoals er niet-ADHD-ers zijn met een lactose intolerantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel deze post

Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Maak van ADHD
JOUW SUPERPOWER

Volg mijn podcast waarin ik jou inspireer en tips geef om van jouw ADHD een gave te maken waar zelfs de NIET-ADHD’er stinkend jaloers op is.

Laat hieronder je naam en e-mail achter en je krijgt van mij een kort berichtje in je inbox wanneer er een nieuwe podcast gereed staat.

”Ik heb een aantal van je podcasts geluisterd en werd op momenten zelfs emotioneel. Zoveel, of misschien wel alles, is herkenbaar. Bedankt voor je openheid en het bespreekbaar maken van ADHD bij vrouwen.” – Amal. 

No worries, ik doe niet aan spammen en ben je er klaar mee dan kun je je makkelijk uitschrijven voor mijn mails.

minicursus
plannen bij adhd

Chaos in je hoofd? Het gevoel dat het allemaal door je handen glipt? Doe dan nu mee aan de gratis minicursus plannen bij ADHD.

Op een simpele manier je leven structureren. ADHD-proof. Het kan écht!

“Wat een uitvinding. Eindelijk sinds jaren weer eens overzicht.  O man je weet niet half hoe lang ik al in de mist loop en mijn leven o zo graag georganiseerd heb.  Kortom heerlijk. Dankbaar Jorna”.                         – Marjan –

No worries, ik doe niet aan spammen en ben je er klaar mee dan kan jij je makkelijk uitschrijven voor mijn mails.