#26 ADHD en voeding: feiten en fabels

Over ADHD en voeding worden veel dingen gezegd. Iedereen lijkt er wel een mening over te hebben. In deze aflevering van de ADHD bij vrouwen podcast zet ik de meest gangbare adviezen op een rij, en geef ik de wetenschap erachter.

Bij de meeste vragen over ADHD en voeding gaat het over welke voeding helpt bij ADHD en welke kan ik het beste vermijden. Dat klinkt als een makkelijke opgave, je eet veel van dit en minder van dat en je ADHD symptomen verdwijnen als sneeuw voor de zon. In de praktijk blijkt het minder zwart/wit. En zijn er evenveel adviezen als mensen met ADHD.

In deze aflevering van de ADHD bij vrouwen Podcast ga ik in op de meeste gegeven adviezen die ik lees, de vragen die ik hoor en ook wat van mijn eigen ervaringen met verschillende dieten. Want ook ik heb in mijn zoektocht naar dé oplossing het een en ander geprobeerd.


Misschien vind je dit ook leuk

Hey!

Ik ben Jorna Postma

Vrouw met ADHD én coach voor vrouwen (en een enkele man) met ADHD. Podcastmaker en neuronerd. Ik lees wetenschappelijke onderzoeken voor de lol en maak graag het complexe concreet.

2 reacties

    1. Nooit geweten. Heerlijk ook die overjarige kaas. Onderzoeken naar lactose en ADHD hebben vooralsnog geen verband aangetoond. Uiteraard zijn er ADHD-ers met een lactose intolerantie, net zoals er niet-ADHD-ers zijn met een lactose intolerantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste ontwikkelingen over ADHD,
achtergrondverhalen, interviews met
experts en nog veel meer. Als eerste in
je inbox!

Luister nu!