#51 ADHD en slaap-1

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

ADHD en Slaap-1

Wist je dat meer dan 70% van de ADHD-ers ook een slaapstoornis heeft? En wist je dat niet voldoende slapen ook een ontzettende invloed heeft op de ernst van je ADHD kenmerken? Ook bespreken we de invloed van slaap op je algehele gezondheid en wat is dan voldoende slaap?
 
En waarom is naar bed gaan als je ADHD hebt soms zo ontzettend lastig. Want we kennen allemaal wel dat het ’s avonds juist zo fijn is om je te focussen, als de rest van de wereld stil is. Maar ja, die wekker gaat wel weer op tijd.
 
We beschouwen slaap dan ook vaak als sluitpost. De “I’ll live when I’m alive and sleep when I’m dead” filosofie. Helaas gaat dit écht ten koste van je gezondheid, zowel fysiek als geestelijk. Slaap is echt de absolute basis voor een gezond en prettig leven. 
 
Dit is in een notendop waar deze aflevering over gaat: het waarom van voldoende slaap. Voor iedereen, maar vooral bij ADHD.
 

ADHD en slaap is een lastige combinatie, geen onmogelijke! In deze aflevering focussen we op het belang van slaap. In de volgende aflevering gaat het vooral over het HOE van goed slapen. Welke stappen kun je zelf nemen om beter te gaan slapen. Wat moet je doen en wat moet je laten.

 

Links uit de aflevering:

Why we sleep, boek van Matthew Walker
TedTalk Matthew Walker op YouTube

Transcript van de aflevering vind je HIER.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste ontwikkelingen over ADHD,
achtergrondverhalen, interviews met
experts en nog veel meer. Als eerste in
je inbox!

Luister nu!