ADHD en bewegen

Dat bewegen gezond is, dat weten we allemaal wel. Goed voor hart en bloedvaten, dat is algemeen bekend. Minder bekend is dat bewegen óók heel erg belangrijk is voor de werking van ons brein. Voor onze cognitieve functies. In deze podcastaflevering de relatie tussen ADHD en bewegen uitgelegd.

Aan inactiviteit sterven op dit moment net zoveel mensen als aan de gevolgen van roken. Alleen daarom al zouden we met z’n allen meer moeten bewegen. Alleen, de meeste mensen hebben een innerlijke couchpotato die liever op de bank hangt, dan om in beweging te komen. Helemaal na een dag hard werken (zitten) op kantoor.

Het waarom achter dit gedrag én goede redenen om toch te gaan bewegen, daar besteden we in deze podcast aandacht aan. Want dat heeft ook zeker invloed op de typische ADHD kenmerken. Bijvoorbeeld doordat je daarmee de ‘aan’knop weet te vinden.

Wil je leren hoe je zelf betere gewoontes aanleert (zoals meer bewegen!) doe dan de online cursus Bullet Journal Bij ADHD, nu nog met introductiekorting. Je vindt hier meer info: https://www.jorjoy.nl/bullet-journal-bij-adhd/

Bron:

ADHD en bewegen

Laatste ontwikkelingen over ADHD,
achtergrondverhalen, interviews met
experts en nog veel meer. Als eerste in
je inbox!

Luister nu!