ADHD coach
Jorna Postma

Jorna Postma

ADHD coach, podcaster, nerd

#32 ADHD én succesvol: interview met Veronique Prins

In deze podcast een interview met Veronique Prins. Zij is een vrouw met ADHD en vooral een zeer succesvol businesscoach met haar bedrijf Je Zaak voor Elkaar.

In dit interview praat ik met haar over wanneer zij wist dat ze ADHD had, de punten in haar bedrijf waarbij ADHD een grote drijvende kracht is, en de punten van ADHD die van nature minder gemakkelijk gaan, waar ze zelf oplossingen voor heeft bedacht.

Over hoogbegaafdheid en de mythe van de werk/privé balans. Over ambities en hyperfocus. Over jezelf zijn zonder schuldgevoel en leven met de handrem eraf. Weten waar je van oplaadt, zonder te doen zoals het hoort de orgastische ervaring van hyperfocus en planning en structuurtips.

4 reacties

 1. Wat een super herkenbaar verhaal/gesprek dat Veronique en jij net voerden, ook voor een vrouw met ADD. Ik mis de H, ik weet niet of ik hem echt ‘mis’ maar in het hoofd gaat het net als bij mijn kinderen die de H wel hebben. Is het net zo’n chaos en heb ik net zulke problemen over onzekerheid en plannen als zij.
  Ik ben blij dat ik je in de Kick ass club van Veronique tegen kwam.
  Ook allebei op het ADHD forum actief zag ik trouwens.
  Wie weet nog een keer in real live bij een event.

  Met vriendelijke groetjes, Nicole Hoogenboom

  1. Hai Nicole,

   Ik denk inderdaad ook dat de H wel of niet hebben niet zoveel uitmaakt in je hoofd, dat het alleen in gedrag wat anders gaat. Dank je voor je bericht!

  2. Nicole, neem wel mee dat vrouwen zich heel erg aanpassen. Daarom denken de behandelaars dat de H niet aanwezig is. Ik heb een ADHD test gehad bij ADHDcentraal. Ik maak opties gezien weinig bewegingen. Maar door de test schijn ik duizenden kleine bewegingen te maken. En net zo qua gedachten. Eindelijk weet ik het, diagnose op 64 jaar en later de test op 65 jaar. Wat een leven had ik toen ik het niet wist. Vreselijk, angstaanvallen, burnouts, depressie gehad en opgenomen. Al zovele jaren heeft iemand het in de gaten gehad. Wel een IQ test gehad waar een hoge score uitkwam. Maar verder is er geen hond die op het idee kwam dat ik ADHD/add heb. Dus waarschijnlijk heb je echt wel de H in je koppie zitten meid. Liefs en sterkte. Hennie

   1. Hai Hennie.

    Officieel kent ADHD 3 vormen: ADHD-H, het hyperactieve type, ADHD-I, het overwegend onoplettende type en ADHD-C het gecombineerde type. Hyperactiviteit komt niet bij iedereen voor, ook de microbewegingen niet. Fijn dat je nu wél weet waarom je leven zo gelopen is, zoals het is gelopen. Kun je dat nu zelf ook goed plaatsen?
    Groet, Jorna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel deze post

Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Maak van ADHD
JOUW SUPERPOWER

Volg mijn podcast waarin ik jou inspireer en tips geef om van jouw ADHD een gave te maken waar zelfs de NIET-ADHD’er stinkend jaloers op is.

Laat hieronder je naam en e-mail achter en je krijgt van mij een kort berichtje in je inbox wanneer er een nieuwe podcast gereed staat.

”Ik heb een aantal van je podcasts geluisterd en werd op momenten zelfs emotioneel. Zoveel, of misschien wel alles, is herkenbaar. Bedankt voor je openheid en het bespreekbaar maken van ADHD bij vrouwen.” – Amal. 

No worries, ik doe niet aan spammen en ben je er klaar mee dan kun je je makkelijk uitschrijven voor mijn mails.

minicursus
plannen bij adhd

Chaos in je hoofd? Het gevoel dat het allemaal door je handen glipt? Doe dan nu mee aan de gratis minicursus plannen bij ADHD.

Op een simpele manier je leven structureren. ADHD-proof. Het kan écht!

“Wat een uitvinding. Eindelijk sinds jaren weer eens overzicht.  O man je weet niet half hoe lang ik al in de mist loop en mijn leven o zo graag georganiseerd heb.  Kortom heerlijk. Dankbaar Jorna”.                         – Marjan –

No worries, ik doe niet aan spammen en ben je er klaar mee dan kun jij je makkelijk uitschrijven voor mijn mails.