“Ik kan niet mediteren want ik heb ADHD”.

Dat is de meest gehoorde reden om het niet te proberen. Ik snap het, Dat dacht ik ook. Het kan wél. En het is ook niet moeilijk. 

In deze aflevering het hoe en wat en het waarom van mediteren. Juist bij ADHD. Want het heeft vele vele vele voordelen en geen nadelen. En het is supersimpel.

Echt.

Mediteren bij ADHD klinkt op het eerste gezicht tegenstrijdig. Want stilzitten en aan niets denken bij een hyperactief brein… dat is nog niet zo eenvoudig. En dat klopt natuurlijk ook. Het goede nieuws is dat dit is gebaseerd op een vooroordeel: dat mediteren stilzitten en aan niks denken is. En dat is niet zo.

Lekker hé. Je hoeft helemaal niet stil te zitten en aan niks denken. Want dat kan niemand. Nou ja, dat stilzitten lukt een hoop mensen wel. Het aan niets denken, dat is waar het vaak mis gaat. 

In deze aflevering van de podcast geef ik je het hoe en wat van mediteren bij ADHD en heb ik aan het einde een simpele geleide meditatie voor je. Zodat je meteen kunt beginnen met mediteren. En merkt dat het lang niet zo ingewikkeld of zweverig is als je misschien denkt. 

Links uit deze aflevering:
Mediteren bij ADHD E-book: https://www.jorjoy.nl/ebook-download/

Interessante onderzoeken over mediteren:

https://www.radboudumc.nl/nieuws/2014/oefeningen-beinvloeden-het-autonome-zenuwstelsel-en-immuunsysteem

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4300906/

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2017.00670/full

 

 

Schrijf je hieronder in als je de volgende aflevering van de podcast als eerste in je inbox wilt ontvangen.