ADHD prikbord
ADHD coach
Jorna Postma

Jorna Postma

ADHD coach, podcaster, nerd

#039 ADHD en zelfvertrouwen

Gebrek aan zelfvertrouwen bij ADHD

Deze aflevering van de podcast gaat over ADHD en zelfvertrouwen. Al een tijdje geleden aangekondigd, nu is het er toch echt van gekomen. Door de coronamaatregelen kwamen er een aantal afleveringen tussen die daar mee te maken hadden.

Nu dan toch echt over zelfvertrouwen. Of het gebrek daaraan eigenlijk en wat je daaraan kunt doen.

Bij ADHD is een gebrek aan zelfvertrouwen niet zomaar. Een afwijzing kan voelen als echte fysieke pijn en het is erg lastig om daar mee om te gaan.

Hoe komt dat? En nog belangrijker: wat kun je er tegen doen.

Links uit de aflevering:
Aflevering 4 over ADHD en perfectionisme

Aflevering 18 over schaamte

Aflevering 23 over de drang naar controle

Meer informatie over coaching bij ADHD: www.jorjoy.nl

4 reacties

  1. Wat onwijs herkenbaar, al direct het begin met niet goed in sport en dan al helemaal niet in balsport. Laatste gekozen worden hele basisschool en middelbare school. Alleen nooit geweten dat de pijn die dat deed zo veel met mijn ADD te maken had.
    Binnenkort (ben nu 53 met burn-out) met een re-integratie coach aan het werk om te onderzoeken wat wel echt bij mij past. Na het luisteren van deze podcast van jou kijk ik er echt naar uit!

    1. Oh ja, balsporten. Dubbele hel.
      Succes met opkrabbelen na je burn out. Er is écht licht aan het einde van die tunnel!

  2. Ik liep zojuist door het bos in mijn eentje te schaterlachen, toen ik met een oortje in naar deze podcast luisterde. Je sollicitatiegesprek, waar je een dag te vroeg verscheen. Toen mijn jongens nog thuis woonden, arriveerden we bij regelmaat op een leeg parkeerterrein bij een belangrijke sportdag aan de andere kant van het land. De eerste keer riep ik nog enthousiast: “we zijn de eerste” 🙂 Maar de man bij de infobalie melde ons daarna dat het gebeuren pas de volgende dag plaats vond….. Moesten we dus wéér heel vroeg opstaan….!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel deze post

Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Maak van ADHD
JOUW SUPERPOWER

Volg mijn podcast waarin ik jou inspireer en tips geef om van jouw ADHD een gave te maken waar zelfs de NIET-ADHD’er stinkend jaloers op is.

Laat hieronder je naam en e-mail achter en je krijgt van mij een kort berichtje in je inbox wanneer er een nieuwe podcast gereed staat.

”Ik heb een aantal van je podcasts geluisterd en werd op momenten zelfs emotioneel. Zoveel, of misschien wel alles, is herkenbaar. Bedankt voor je openheid en het bespreekbaar maken van ADHD bij vrouwen.” – Amal. 

No worries, ik doe niet aan spammen en ben je er klaar mee dan kun je je makkelijk uitschrijven voor mijn mails.

minicursus
plannen bij adhd

Chaos in je hoofd? Het gevoel dat het allemaal door je handen glipt? Doe dan nu mee aan de gratis minicursus plannen bij ADHD.

Op een simpele manier je leven structureren. ADHD-proof. Het kan écht!

“Wat een uitvinding. Eindelijk sinds jaren weer eens overzicht.  O man je weet niet half hoe lang ik al in de mist loop en mijn leven o zo graag georganiseerd heb.  Kortom heerlijk. Dankbaar Jorna”.                         – Marjan –

No worries, ik doe niet aan spammen en ben je er klaar mee dan kun jij je makkelijk uitschrijven voor mijn mails.