Neem contact op

jorna@jorjoy.nl

Gratis 

Gratis coachingsgesprek

Ben jij benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen. Of wil je een power-start om van ADHD jouw Superpower te maken. Meld je dan nu aan voor een gratis online coachingsgesprek van 30 minuten. 

ADHD als Superpower. Dat is wat het is. Het is wat mij betreft niet iets waar je een diagnose voor moet stellen, geen ziekte, geen ontwikkelingsstoornis.

Door de eeuwen heen hebben veel bekende personen ADHD kenmerken gehad, en juist deze personen zijn de voorlopers geweest op velerlei gebied. Zeker weten doen we het natuurlijk nooit, want ADHD bestond vroeger niet als diagnose. Grappig genoeg is er wél wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Mensen als Leonardo da Vinci had er wél kenmerken van. Net als Thomas Edison, Albert Einstein, Mozart, Henry Ford, Galileo en Walt Disney. Die allemaal hun plek in de geschiedenisboekjes hebben verdiend.

Waar zijn de historische ADHD vrouwen dan? Veel verder dan Agatha Christie, Cher en Whoopie Goldberg kwam ik op mijn zoektocht niet. Deels natuurlijk omdat vrouwen in geschiedenisboeken niet zo heel veel plek innemen (wat natuurlijk schandalig is) en deels omdat bij ADHD niet meteen gedacht wordt aan vrouwen.

 Kortom: ADHD is geen reden om niets van je leven te maken. Volg je nieuwsgierigheid en je komt heel ver. Buiten de gebaande paden.

Wij zijn de trailblazers, de innovators.