BOEKEN

 

Ik ben een lezer. Vanaf het moment dat ik kon lezen, deed ik niets anders meer. Vooral de boeken van Thea Beckman, die lekkere dikke, waren favoriet. Lezen was als kind echt mijn hyperfocus. Ik woonde in de verhalen die ik las. 

Na de geboorte van mijn kinderen lukte het niet meer om te lezen, ik kon me er niet meer op concentreren. En dat vond ik super jammer. Dat lezen is echt een paar jaar weggeweest. Inmiddels is het weer terug gelukkig en lees ik zeker een boek per week. Zowel fictie (voor de mooie zinnen en verhalen) als non-fictie (voor de kennis en informatie).

Hieronder vind je een selectie van mijn favorieten.

 

 

De schrijver van dit boek ontmoette ik een tijd geleden op de gezondheidsbeurs, waar hij dit boek promootte. Het ultieme antistress boek. Ik interviewde hem er ook over voor de podcast, dat interview kun je hier luisteren.

Ook met Veronique Prins nam ik al een keer een podcastaflevering op. Over ADHD en succesvol. Zij is een succesvolle vrouw mét ADHD. En schreef dit boek. Voor als je een eigen bedrijf hebt en af en toe wel een schop onder je kont kan gebruiken.

Dit is een echt no-nonsense boek over de industrie achter ADHD. Schrijver Laura Batstra vertelt precies wat er mis is én hoe we dat in de toekomst kunnen rechtzetten. Ik zeg altijd dat ik ADHD niet als stoornis zie, en dat is ook eigenlijk de strekking van dit boek.

Institutioneel racisme, daar komt nu steeds meer aandacht voor. Om mezelf erin te verdiepen heb ik onder andere dit boek gelezen. Als jij denkt dat dat in Nederland niet voorkomt, dat het hier lang niet zo erg is als in de VS, dan raad ik je aan om dit boek te lezen. 

Nee, ik lees niet alleen maar non-fictie boeken. Dit is een roman, die me onder m’n huid is gaan zitten. Over de koloniale periode van Nederland, en dan met name het toenmalig Nederlands-Indië. En hoe we daar verschrikkelijk hebben huisgehouden. Ik vond het schokkend en een eye-opener.

Rutger Bregman staat bekend als groot voorstander van een universeel basisinkomen. Na het lezen van dit boek ben ik dat ook. 😀

 

Wist je dat…. ik ook een ontzettende foodie ben. Mét een voorliefde voor Aziatisch. Dit boek loopt mij het water letterlijk van in de mond. En ik heb al best wel wat recepten uitgeprobeerd. Zelf sambal maken bijvoorbeeld. Écht een aanrader!

En de foto’s… zijn fantastisch!

Nog eentje in dezelfde categorie: Yummmmmmmm.

Koken met Van Boven was echt een favo programma. Nu zijn haar boeken dat. Deze heb ik (nog) niet, staat wel hoog op m’n verlanglijstje.

Chocolade-olijfolie ijs met zeezout. Hóe lekker klinkt dat!