Maak van ADHD je superpower!

ADHD Coaching

ADHD hoeft geen beperking te zijn als je weet hoe het werkt.

ADHD is een vloek….

Dat is wat vrouwen die bij mij komen zeggen. Ik ben stuk. Ik ben defect. Ik ben niet goed (genoeg).
En wat er dan gebeurt is dat je gaat overcompenseren. Constant aanpassen. Nog harder proberen om gewoon te zijn. Want al die anderen lukt het toch wel. Waarom jou dan niet. Waarom lukt het jou dan niet om je leven op de rit te krijgen?

Uitgeput en moe van het constant proberen om aan alle verwachtingen te voldoen. De hele dag bezig met brandjes blussen en proberen jezelf staande te houden en daardoor  geen stap verder komen.

De jaren vliegen voorbij en de hoop dat het wel goed komt als ‘je later groot bent’ vervliegt. Want wanneer is dat dan.

Aan je inzet ligt het zeker niet. Je hebt allerlei manieren om je leven onder controle te krijgen al geprobeerd, allerlei planmethoden, agenda’s. Je hebt het geprobeerd met medicatie, zonder medicatie. Met supplementen, met voeding, van alles is er al de revue gepasseerd. 

 

 

En je bent in staat om de volgende die zegt “Je moet het gewoon doen” een klap te verkopen. Want er is niks gewoon. Het lukt je gewoonweg niet. Ondanks alle goede wil. Ondanks alle stress die het veroorzaakt. Ondanks dat knagende stemmetje dat zegt dat het toch anders moet kunnen.

Het kan ook anders!

Dat is het goede nieuws. 

Proberen wat bij anderen werkt is alsof je een IKEA kast in elkaar zet met de verkeerde gebruiksaanwijzing. Dat werkt niet. Er staat dan misschien wel een kast, maar niet stabiel en niet zoals op het plaatje.

ADHD hoeft geen beperking te zijn, geen vloek. Als je maar weet hoe, als je maar de goede gebruiksaanwijzing hebt.

In mijn coachingstraject gaan we samen op zoek naar wat voor jou wél werkt en hoe we wat niet werkt kunnen fixen. Komt geen inbussleutel aan te pas.

 

Over mij

Vrouw met ADHD

ADHD kan zorgen voor een hoop problemen. Niet alleen voor jezelf, ook binnen je relatie en op je werk. Terwijl je zo hard je best doet.
Snap ik, ik ben ook een vrouw met ADHD en ben tegen exact dezelfde problemen aangelopen. Onder een dekentje kruipen en hopen dat het vanzelf beter zou gaan, bleek geen goede strategie. In plaats daarvan ben ik op zoek gegaan naar wat wél werkt.

De wetenschap achter hoe ADHD en ons brein werkt vertaal ik voor je in duidelijke stappen die jij kunt zetten, zodat ADHD niet langer een beperking is.

 

Hoe zou het voor je zijn als je ADHD niet langer een beperking is?

Hoe zou het voor je zijn als je je leven op de rit hebt. Dat je niet alleen weet waar je naartoe wilt met je leven, maar dat je ook nog weet hoe je daar moet komen.

Dat je weet wat je sterke kanten zijn en weet hoe je je minder sterke kanten kunt ondersteunen.

En wat als je een systeem zou hebben om dat te bereiken?

Zodat je precies weet wat je moet doen en welke stappen je kunt zetten. Zodat je niet meer hoeft te doen alsof. Je niet meer hoeft aan te passen. Je zelf kunt bepalen wat je wilt en weet hoe je dat kunt bereiken.

 

 

 

En wat zou het voor je betekenen om mij als coach aan je zijde te hebben?

Vier maanden lang de support te krijgen die je nodig hebt. Niet langer van alles proberen en hopen dat het goed komt, maar iemand die jou het totale plaatje laat zien. Stap voor stap, zodat je niet overweldigd raakt en door de bomen het bos niet meer ziet. Dat je het als je het even niet meer weet kunt delen. 

Dat je voelt dat je onvoorwaardelijk gesteund wordt. Zonder oordeel. Wel met af en toe een (liefdevolle) schop onder je kont ;-). 

 

Ik laat je precies zien HOE jij jouw leven weer op de rit krijgt.

Wat deelnemers zeggen:

“Wat is nu mijn resultaat? Wat bereik ik nu echt als ik dit programma doe?”

Door dit programma krijg jij jouw leven op de rit. Ervaar je rust en focus. Heb jij de sleutel in handen om jouw doelen te bereiken, betere relaties te onderhouden en veel meer te genieten van jouw leven.
ADHD betekent niet dat jij stuk bent, of niet goed, of dat je een beperking hebt. Het betekent alleen dat jouw brein iets anders werkt. Door dit programma leer je het hoe dan èn hoe je hiermee je voordeel kunt doen.

 

Wil jij vrijblijvend kijken of dit traject bij je past?

Vraag gesprek aan

Waar werken we samen aan?

Na 3 burn outs, een depressie en uiteindelijk de diagnose ADHD, ben ik op zoek gegaan naar hoe je dat doet, je leven op de rit krijgen. Ik hoopte op een quick fix. Iets makkelijks, waarmee mijn leven in 1 klap makkelijker werd. Dat bestaat niet. Wat wel kan is je leven stap voor stap opbouwen. Ik ontdekte 5 stappen, die de sleutel zijn naar een leven met ADHD als Superpower. 
g

1. Je systemen op orde

Plannen en structureren bij ADHD is op z’n zachts gezegd lastig. Het wordt al een stuk makkelijker als je systemen hebt die jou hierbij helpen. In deze stap ga je onderzoeken welke systemen wél voor jou werken. Een bullet journal is bijvoorbeeld zo’n systeem, ook goede routines en wat is dan precies een goede routine.

u

2. Ken jouw ADHD

Zelfkennis is de sleutel tot verandering. Wat zijn jouw triggers, wat zijn jouw valkuilen. Dat gaan we samen onderzoeken. En we gaan kijken naar jouw talenten, waar ben je goed in. Vaak ligt het vlak voor je neus en zie je het zelf niet. En doen wat anderen doen, want hun lukt het wel, dat is meestal niet de beste strategie. We gaan hier mee aan de slag.

3. Weet wat je wilt

Weet jij eigenlijk wel wat je echt wilt? Waar jouw talenten liggen en waar jij nu echt van houdt? Ja natuurlijk houdt je van je kinderen en van je partner en je familie. Logisch. Dat geldt voor iedereen en dat is niet wat jou jou maakt. Wat is dat dan wel? In deze module krijg je hier een goed antwoord op.

4. Verander je omgeving

Klinkt makkelijk hé, gewoon je omgeving veranderen. En dat is het ook, als je de basis op orde hebt. Als je precies weet wat jij nodig hebt om op je best te functioneren.
Omgevingsfactoren spelen een grote rol in de mate waarin jij last hebt van je ADHD. Ik leer je leer je welke omgevingsfactoren jij aan kunt passen en hoe je dat doet. 

5. Finetunen

Met de eerste 4 stappen als solide basis, heb jij voor jezelf duidelijk wat je wilt, waar je heen wilt en hoe je daar moet komen. Dit gaan we nog wat meer finetunen, optimaliseren. Kijken waar er nog verbetering mogelijk is. Zodat jij je ADHD echt niet meer voelt als een beperking en eindelijk voluit kunt leven.