#1 ADHD bij vrouwen voor Dummies

ADHD bij vrouwen voor dummies

ADHD Bij Vrouwen Voor Dummies

ADHD bij vrouwen, daar hoor je verrassend weinig over. Daarom is er nu de ADHD bij Vrouwen Podcast.

Dit is de allereerste podcast voor vrouwen met ADHD. In deze podcast ga ik in op wat ADHD nu eigenlijk is en wat het niet  is en waarom ADHD bij vrouwen anders is dan bij mannen. Ook ga ik in wat ADHD nu allemaal doet in de hersenen en wat dat betekent voor ons gedrag. En wat ADHD is en wat niet. 

Je zou deze eerste podcast eigenlijk een ADHD bij vrouwen voor Dummies aflevering kunnen noemen. Misschien is dit er wel eentje die je anderen kunt laten luisteren, zodat ze jou en jouw gedrag en waar jij dagelijks mee te maken hebt beter begrijpen. Of misschien hoor je zelf wel informatie die je nog niet wist.

Zelf vind ik podcasts ideaal om te luisteren tijdens het autorijden, lekker op de speaker als ik alleen in de auto zit. Of met een (bluetooth) koptelefoon op als ik klusjes moet doen die ik minder leuk  vind (lees: huishouden). Of als ik lekker aan het wandelen ben. Juist door het luisteren terwijl ik tegelijkertijd iets anders aan het doen ben, houd ik mijn overactieve brein bezig en kan ik me op beide taken tegelijk goed focussen, zonder afgeleid te worden. Nou ja, minder snel afgeleid te worden.

Vanaf nu komt er elke week een nieuwe aflevering van de ADHD bij Vrouwen Podcast uit. Over allerlei onderwerpen die hiermee te maken hebben. 

De volgende aflevering gaat over ADHD en relaties. Mocht jij nog een onderwerp hebben waarover je graag een podcast wilt horen: schrijf het hieronder in de reacties en ik neem het zeker mee!

WIl je op de hoogte gehouden worden wanneer de volgende podcast online is, vul hieronder je naam en emailadres in en je ontvangt ‘m iedere donderdag in je inbox!

Download HIER het transcript van deze aflevering

Lees ook eens mijn gastblog die ik schreef voor ADHD blog.

Voor meer informatie over Coaching voor Vrouwen met ADHD, kijk HIER.

Misschien vind je dit ook leuk

Hey!

Ik ben Jorna Postma

Vrouw met ADHD én coach voor vrouwen (en een enkele man) met ADHD. Podcastmaker en neuronerd. Ik lees wetenschappelijke onderzoeken voor de lol en maak graag het complexe concreet.

6 reacties

  1. Wat een fijne podcasts! Ik was op Spotify op zoek naar een geleide meditatie om te kunnen slapen. En stuitte per toeval op jouw aflevering #22… en meteen #23 en ook maar #1 gestart. Moet eigenijk slapen.. Maar wil je even bedanken. Heb met een lach en een traan geluisterd en zal ze nog vaker gaan beluisteren. Ik ben een vrouw van 43 en heb pas sinds 3 jaar het officiële stempel ( ik had al wel eerder een vermoeden… net zoals mijn omgeving.. maar dank je wel voor je eerlijkheid en openheid.

  2. Heel fijn om te lezen dat er dus meerdere mensen zijn die bepaalde gevoelens etc. zoals ik ervaren. Ik ben 33 en heb de diagnose al sinds mijn 14e maar heb mij er eigenlijk nooit echt in verdiept tot nu dan. Loop in het dagelijks leven in prive en zakelijk geregeld tegen dingen aan doordat ik sommige situaties dus lastig kan handelen. Jouw verhaal helpt mij echt! Fijn en stoer dat je dat deelt. Weet zeker dat dit meerdere mensen helpt.

  3. Heerlijk (vooral ook de onverstoorbaarheid bij de stukken tekst waar je vastliep :-)) en enorm herkenbaar. De drie ladingen was waren overigens zo weggewerkt ;-). Fijn je podcasts ontdekt te hebben… en nu door met aflevering 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste ontwikkelingen over ADHD,
achtergrondverhalen, interviews met
experts en nog veel meer. Als eerste in
je inbox!

Luister nu!

ADHD blokjes
GRATIS MASTERCLASS

5 STAPPEN VAN CLUSTERF*CK NAAR SUPERPOWER

Doe nu mee aan deze gratis masterclass. Kies zelf je tijd en krijg in 5 stappen meer grip op je ADHD.

Lukt het jou niet om je doelen te behalen?

Of zelfs niet om ze te bedenken? Doe dan mee met de Workshop Doelen stellen & behalen bij ADHD op zaterdag 14 oktober