#66 Executieve functies: Taakinitiatie

Bij ADHD hebben we vooral moeite met executieve functies. Dat zijn zeg maar de managers van ons brein. In deze reeks afleveringen van de podcast iedere keer een executieve functie uitgelegd en wat dat betekent bij ADHD en vooral ook: Wat kun je er aan doen om het zo goed mogelijk te laten werken.

Links uit de aflevering:

Blijvend in actie bij ADHD

 

Download hieronder het transcript van deze aflevering

Misschien vind je dit ook leuk

Hey!

Ik ben Jorna Postma

Vrouw met ADHD én coach voor vrouwen (en een enkele man) met ADHD. Podcastmaker en neuronerd. Ik lees wetenschappelijke onderzoeken voor de lol en maak graag het complexe concreet.

Eén reactie

  1. Zou er een podcast kunnen komen, of is die er al, hoe beter te handelen cq reageren bij 2 basisschoolkinderen ophalen op school. Binnen 2 minuten ben ik telkens de weg kwijt. Beide willen vertellen, beide willen vragen, linksom of rechtsom te komen of gaan spelen, of zelf met de fiest erop uit, waarheen, hoe lang, wat zei je, wat zei de juf, hoe was je dag, wat zei je over gym, waarheen wil je gaan, waar is de vader of moeder om het mee af te spreken, waarom kan het wel of niet, van wie wel of niet, hoeveel tijd heb ik dan nog om te gamen, wat eten we vanavond, is pap ook thuis, waar moet ik, mama, zelf nog heen, welke taken moet ik, mama, nog oden thuis nu na mijn werk, gaat dat tegelijk met andere kinderen op bezoek en met onze kindonvriendelijke hond, wat doe ik met haar, op zolder, op slaapkamer, deur op slot, kids niet naar biven of kids wel boven en hond buiten, oke proberen dan maar, chips ze blijft maar blaffen aan een stuk, gek word ik ervan van, huh wat zei wat wil je drinken, slush puppie maken, ja euhhh nee nu even niet, waarom staat de radio zo hard, blaf de hond nou voor de bel is er iemand aan de deur of toch niet, wie kan even gaan kijken, ow jee koken, snel snel snel voor het voetbal? Alles maar dan ook alles in 2 minuten tijd. Ik word gek……. soms hahahhahaaaa. Meestal vind ik mezelf wel erg leuk, spontaan en in voor alles, maar met 2 kinderen. Dat is ik plus 2 plus hond….. pfewwww best heftig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste ontwikkelingen over ADHD,
achtergrondverhalen, interviews met
experts en nog veel meer. Als eerste in
je inbox!

Luister nu!

ADHD blokjes
GRATIS MASTERCLASS

5 STAPPEN VAN CLUSTERF*CK NAAR SUPERPOWER

Doe nu mee aan deze gratis masterclass. Kies zelf je tijd en krijg in 5 stappen meer grip op je ADHD.

Lukt het jou niet om je doelen te behalen?

Of zelfs niet om ze te bedenken? Doe dan mee met de Workshop Doelen stellen & behalen bij ADHD op zaterdag 14 oktober