#32 ADHD én succesvol: interview met Veronique Prins

 

In deze podcast een interview met Veronique Prins. Zij is een vrouw met ADHD en vooral een zeer succesvol businesscoach met haar bedrijf Je Zaak voor Elkaar.

In dit interview praat ik met haar over wanneer zij wist dat ze ADHD had, de punten in haar bedrijf waarbij ADHD een grote drijvende kracht is, en de punten van ADHD die van nature minder gemakkelijk gaan, waar ze zelf oplossingen voor heeft bedacht.

Over hoogbegaafdheid en de mythe van de werk/privé balans. Over ambities en hyperfocus. Over jezelf zijn zonder schuldgevoel en leven met de handrem eraf. Weten waar je van oplaadt, zonder te doen zoals het hoort de orgastische ervaring van hyperfocus en planning en structuurtips.

Misschien vind je dit ook leuk

Hey!

Ik ben Jorna Postma

Vrouw met ADHD én coach voor vrouwen (en een enkele man) met ADHD. Podcastmaker en neuronerd. Ik lees wetenschappelijke onderzoeken voor de lol en maak graag het complexe concreet.

4 reacties

 1. Wat een super herkenbaar verhaal/gesprek dat Veronique en jij net voerden, ook voor een vrouw met ADD. Ik mis de H, ik weet niet of ik hem echt ‘mis’ maar in het hoofd gaat het net als bij mijn kinderen die de H wel hebben. Is het net zo’n chaos en heb ik net zulke problemen over onzekerheid en plannen als zij.
  Ik ben blij dat ik je in de Kick ass club van Veronique tegen kwam.
  Ook allebei op het ADHD forum actief zag ik trouwens.
  Wie weet nog een keer in real live bij een event.

  Met vriendelijke groetjes, Nicole Hoogenboom

  1. Hai Nicole,

   Ik denk inderdaad ook dat de H wel of niet hebben niet zoveel uitmaakt in je hoofd, dat het alleen in gedrag wat anders gaat. Dank je voor je bericht!

  2. Nicole, neem wel mee dat vrouwen zich heel erg aanpassen. Daarom denken de behandelaars dat de H niet aanwezig is. Ik heb een ADHD test gehad bij ADHDcentraal. Ik maak opties gezien weinig bewegingen. Maar door de test schijn ik duizenden kleine bewegingen te maken. En net zo qua gedachten. Eindelijk weet ik het, diagnose op 64 jaar en later de test op 65 jaar. Wat een leven had ik toen ik het niet wist. Vreselijk, angstaanvallen, burnouts, depressie gehad en opgenomen. Al zovele jaren heeft iemand het in de gaten gehad. Wel een IQ test gehad waar een hoge score uitkwam. Maar verder is er geen hond die op het idee kwam dat ik ADHD/add heb. Dus waarschijnlijk heb je echt wel de H in je koppie zitten meid. Liefs en sterkte. Hennie

   1. Hai Hennie.

    Officieel kent ADHD 3 vormen: ADHD-H, het hyperactieve type, ADHD-I, het overwegend onoplettende type en ADHD-C het gecombineerde type. Hyperactiviteit komt niet bij iedereen voor, ook de microbewegingen niet. Fijn dat je nu wél weet waarom je leven zo gelopen is, zoals het is gelopen. Kun je dat nu zelf ook goed plaatsen?
    Groet, Jorna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste ontwikkelingen over ADHD,
achtergrondverhalen, interviews met
experts en nog veel meer. Als eerste in
je inbox!

Luister nu!

ADHD blokjes
GRATIS MASTERCLASS

5 STAPPEN VAN CLUSTERF*CK NAAR SUPERPOWER

Doe nu mee aan deze gratis masterclass. Kies zelf je tijd en krijg in 5 stappen meer grip op je ADHD.

Lukt het jou niet om je doelen te behalen?

Of zelfs niet om ze te bedenken? Doe dan mee met de Workshop Doelen stellen & behalen bij ADHD op zaterdag 14 oktober