#15 De zin en onzin van alternatieve therapieen bij ADHD

hoe werkt je brein

 In deze podcast mijn ervaringen met de gezondheidsbeurs waar ik vorige week was. Waarom ik vind dat je altijd met een kritische blik moet blijven kijken. En de zin en onzin over alternatieve geneeswijzen bij ADHD. 

Vaak hangt er om alternatieve geneeswijzen een ‘baat het niet dan schaadt het ook niet’ imago. Bij wat ik tegenkwam op de gezondheidsbeurs ging dat in heel veel gevallen niet op. 

Schaamteloos wordt er geclaimd dat het kan helpen tegen kanker. Daar schrok ik nog wel het meeste van. Als iemand dat ziet en de reguliere geneeskunde de rug toekeert en in plaats daarvan een alternatieve therapie met (ongegronde) claims, dan kan dat zeker levensgevaarlijk zijn.

Op het gebied van ADHD kwam ik ook een aantal claims tegen. De een nog maller dan de andere.

Ik vind van mezelf dat ik best open minded ben, en dat iedereen voor zichzelf mag beslissen wat er goed voor hem of haar is. Alleen… als het de gezondheid schade toe kan brengen, dan stel ik een grens. En benoem ik het.

Deze aflevering moest even uit m’n systeem, dat is nu gelukt. Kunnen we nu weer overgaan tot de orde van de dag. 🙂

Laat je hieronder weten wat je van deze aflevering vindt? Ik hoor graag van je!

Links uit deze aflevering:

Podcast #14 ADHD en Depressie

Artikel over gezondheidsbeurs en voeding

 

Artikel over pseudowetenschap en wetenschap

Gratis Ebook over mediteren bij ADHD

Misschien vind je dit ook leuk

Hey!

Ik ben Jorna Postma

Vrouw met ADHD én coach voor vrouwen (en een enkele man) met ADHD. Podcastmaker en neuronerd. Ik lees wetenschappelijke onderzoeken voor de lol en maak graag het complexe concreet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste ontwikkelingen over ADHD,
achtergrondverhalen, interviews met
experts en nog veel meer. Als eerste in
je inbox!

Luister nu!

ADHD blokjes
GRATIS MASTERCLASS

5 STAPPEN VAN CLUSTERF*CK NAAR SUPERPOWER

Doe nu mee aan deze gratis masterclass. Kies zelf je tijd en krijg in 5 stappen meer grip op je ADHD.

Lukt het jou niet om je doelen te behalen?

Of zelfs niet om ze te bedenken? Doe dan mee met de Workshop Doelen stellen & behalen bij ADHD op zaterdag 14 oktober